Fotografie

Voor Jeugdtheater Zjuust maak ik sinds 2008 foto's van en affiches voor de voorstellingen. Zie hiervoor de .website van Zjuust Voor bestellingen .klik hier

Motivatie:

Tijdens het spelen van een rol in een toneelproductie wordt de speler even anders dan in het dagelijkse leven. Toch blijft de speler ook zichzelf. Bij het maken van de foto's zoek ik naar momenten waarin dit in de overgave aan het spel zichtbaar wordt.

Werkwijze:

De foto's maak ik tijdens de voorstellingen. Dat is het moment dat de spelers, in wisselwerking met het publiek, het meest in de overgave aan het spel zitten. Dat betekent ook dat het spel niet gestoord moet worden met een ratelende camera of flitslicht. De sfeer die door spelers, maar ook door belichting en decors wordt opgebouwd is een essentieel onderdeel van het toneelstuk.Dat wil ik graag meenemen in de te maken beelden. Onopvallend en geluidloos maak ik de foto's vanuit de zaal.

Het geheel doe ik graag in samenwerking met de regisseur, die wat betreft de spelers en het gekozen stuk eigen doelstellingen heeft. Door hier goed af te stemmen kan de fotografie bijdragen aan de weergave hiervan achteraf.


Een nieuwe tak is de natuurfotografie. Het beeld dat de natuur ons voorschotelt is rijk en kan ons veel vertellen. Daarnaast is de natuur vaak een bron van herverbinding met je zelf. De schoonheid, tot in de kleinste details laat ons een enorme wijsheid zien. Die wijsheid, die troost probeer ik in mijn foto’sweer te geven.

Natuurfotografie