Persoonlijk


Mijn achtergrond.


Het beeld heeft me altijd gefascineerd. Een beeld is voor mij rijker naarmate er meer zintuigen aangesproken worden en wanneer het verwijst naar niet zo eenvoudig waarneembare kwaliteiten, naar andere dimensies.

Deze poortfunctie speelt voor Beeldwerk vooral een rol in de beeldende kunsten.


Ik ben geboren op de helft van de vorige eeuw. De verbeelding en de hoop op een inclusieve samenleving gonsde toen overal. Dat heb ik nooit losgelaten. Zowel het scholen van mijn beeldende vermogens als het zoeken van samenwerkingsprojecten zijn tot nu toe door gegaan. Ook tijdens het werken in de medische elektronika, ontwikkelingswerk in Zuid Amerika en het werken op de Vrijeschool in Zutphen bleef de kracht van het beeld en het geloof in echte vernieuwende samenwerking overeind.


Sinds 1993 kwamen beide wegen samen in de ontmoeting met Aardewerkplaats Amiel. De sociale plastiek, ofwel de kunst van het samenwerken.


Samenwerken en beeldende kunst is een onuitputtelijke bron, hoewel misschien niet direct voor de hand liggend. In mijn ervaring, opgedaan tijdens cursussen en workshops die ik met dit thema gegeven heb, blijkt steeds weer hoe zingeving hierdoor gewekt kan worden.


Rolf Zeldenthuis.

Voor opgave of infomatie stuur een bericht naar:

Rolf Zeldenthuis. E-mail:

Rolf@aardewerkplaats.nl

of: