Cursussen


Cursussen.


Kunst en zingeving gaan goed samen en in mijn ogen versterken ze elkaar. De cursussen die ik geef en gegeven heb verbinden deze gebieden met elkaar en versterken elkaar. Daar waar het cursussen betreft aan leraren of ouders heeft de zingeving te maken met de pedagogische ontwikkelingskansen die het boetseren biedt voor het opgroeiende kind. Vanuit deze invalshoek heb ik een aantal jaren cursussen gegeven aan o.a. een lerarenopleiding in Slowakije, de Ouderacademie in Driebergen en de Vrijeschool Lerarenweek, voorheen Zomercursus Zutphen. Mijn lange ervaring als klassenleerkracht aan een Vrijeschool geeft mij veel ervaring om uit te putten.

In de afgelopen tijd heb ik mijn kennis en ervaringen met het boetseren op de Vrijeschool (klas 1 t/m 6) opgeschreven ter inspiratie voor leerkrachten.

Het is nu gedrukt en te bestellen. Klik hier voor meer informatie.

In samenwerking met De Drempel” organiseren we cursussen vanuit zingeving en dan heeft de kunst een dienende rol. Daarnaast gaf en geef ik workshops aan groepen mensen die elkaar in het kunstzinnig werk willen ontmoeten.

Uit het boetseerboek, vierde klas

Komende cursussen of activiteiten:

Het scheppen.

Noordportaal

DE SCHOOL VAN CHARTRES EN DE MODERNE SCHOLINGSWEG


In drie werkbijeenkomsten gaan we samen op zoek of we de weg naar ontwikkeling van een hoger bewustzijn van toen, kunnen toepassen op onze eigen ontwikkelingsweg. 

Hoe ziet de weg naar binnen, naar het eigen midden er in onze moderne tijd eruit? En wat kunnen we daarin leren van de school en kathedraal van Chartres?


Cursusdata: 3-10 en 17 november 2023.

Locatie: de Drempel. Centrum voor zingeving en sociale kunst

Arnhemseweg 125

7331BE Apeldoorn.

Tijd: 16.30 - 21.30 uur.


Folder

Deel Externsteine vanaf zuidkant

VOORAANKONDIGING


Een reis naar de oude mysterieplaats: de Externsteine, gelegen in het Teutoburgerwoud.

Data: 11 mei 2024. Op dit moment is het nog onzeker of het een 1-daagse reis wordt of dat we pas 12 mei terugreizen.

26 april 2024 is er een voorbereidingsavond van 19.00 tot 21.30 uur

Locatie: de Drempel. Centrum voor zingeving en sociale kunst.

In de loop van dit najaar kun je een folder met achtergronden en mogelijke voorbereidingen over deze reis tegemoet zien.

gertsiebes@planet.nl

rolf@aardewerkplaats.nl

Maria en Elisabeth, Noordportaal

VOORAANKONDIGING


Een reis naar de kathedraal van Chartres.

Data: 29 april t/m 04 mei 2025.(!)

Dat lijkt nog ver weg maar er is al belangstelling voor deze reis en de overnachtingen boeken we minimaal een jaar van tevoren.

Wanneer je aan een of meerdere van deze activiteiten deel wilt nemen of denkt deel te willen nemen, dan kun je dat nu al aan ons doorgeven via één van onderstaande (mail)adressen.

We zetten je dan op de lijst en houden je op de hoogte van de ontwikkelingen.

gertsiebes@planet.nl

rolf@aardewerkplaats.nl