Plastiek

Beeldhouwen is werken met ruimte.


Beeldhouwen is voor mij werken met ruimte. Een beeldhouwwerk deelt de ruimte met ons. Een beeld houdt niet op bij het grensvlak. Ik houd van beelden die veel groter zijn dan hun inhoud. Dat maakt dat ik me verantwoordelijk voel voor de kwaliteit van de ruimte. De morele kwaliteit. Mijn beelden willen een gesprek aan gaan met de toeschouwers, het zij met de handen, het zij met de ogen. Mijn hoop is dat u dat ook wenst.

Voor mij is de kracht die van de beeldhouwkunst uit kan gaan fascinerend. Normaliter zijn we gewendde vorm voornamelijk via de ogen op te nemen. Door goed te kijken kunnen we innerlijk meebewegen met de vormen en kunnen we ons voorstellen hoe het zal zijn als we het aanraken. We kunnen dan de vormspanning in ons zelf voelen. Maar bij het daadwerkelijk aanraken komt er een diepere verbinding tot stand.


Mijn beeldend werk houdt meestal in dat ik me in een thema verdiep en door er met mijn handen vorm aan te geven verdiept het thema zich op onverwachte wijze.Enkele indrukken van de Pinksterexpositie 2022

Abeeldingen enkele werken